Ενήλικες

Ποτέ δεν είναι αργά για "αόρατη" ορθοδοντική

Σήμερα, ένας στους πέντε ορθοδοντικούς ασθενείς είναι ενήλικας.

Τα υγιή δόντια μπορούν να μετακινηθούν επιτυχώς σε κάθε ηλικία.

Οι καινοτομίες που έχουν σημειωθεί στην Ορθοδοντική έχουν κάνει τη θεραπεία ανώδυνη και πιο επιτυχή από ποτέ για όλες τις ηλικίες.

Ποτέ δεν είναι αργά να μετακινηθούν υγιή δόντια!

Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι ένας ενήλικας χρήζει ορθοδοντικής θεραπείας;

 • η ύπαρξη στραβών, συνωστισμένων δοντιών που επιδεινώνει άλλα οδοντικά προβλήματα (τερηδόνες, ασθένειες των ούλων)
 • η μη φυσιολογική σύγκλειση που οδηγεί σε καταπόνηση κάποιων δοντιών σε σχέση με κάποια άλλα και σε μη φυσιολογική φθορά της αδαμαντίνης (αποτριβή, τίναγμα αδαμαντίνης στην περιοχή του αυχένα των δοντιών που επιβαρύνονται)
 • η κακή σύγκλειση που επιβαρύνει την κροταγογναθική άρθρωση και προκαλεί πόνους στην περιοχή του αυτιού ή και πονοκεφάλους
 • η δυσκολία στη μάσηση

Ποια τα οφέλη της ορθοδοντικής θεραπείας στους ενήλικες;

 • Μπορεί να αποτρέψει ή να βελτιώσει περιοδοντικά προβλήματα
 • Μπορεί να αποτρέψει το σπάσιμο δοντιών που προέχουν
 • Μπορεί να αποτρέψει ή να βελτιώσει περαιτέρω οστική απώλεια γύρω από τα δόντια
 • Βελτιώνει την ικανότητα του οδοντιάτρου να αποκαταστήσει ελλείποντα δόντια
 • Βελτιώνει την αισθητική για καλύτερο χαμόγελο και την εμφάνιση που προσώπου
 • Βελτιώνει τη λειτουργία του στόματος
 • Αυξάνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση του ατόμου
 • Βελτιώνει τη στοματική υγεία

Μια επίσκεψη θα απαντήσει στο ερώτημα αν θα επωφεληθείτε από τη θεραπεία. Μετά από προσεκτική ανάλυση της φύσης του ορθοδοντικού προβλήματος, η Ορθοδοντικός σας θα σας προτείνει πως μπορείτε να αποκτήσετε ένα υγιές και όμορφο χαμόγελο.

Ρωτήστε μας για το πρώτο ενημερωτικό ραντεβού (χωρίς χρέωση) στο οποίο θα ενημερωθείτε για τη διάρκεια και το κόστος της θεραπείας σας.

Οι ενήλικες μπορούν να αποκτήσουν το χαμόγελο που επιθυμούν με “αόρατους” μηχανισμούς (clear aligners / invisalignδιαφανή σιδεράκιαγλωσσικά σιδεράκια).

Ρωτήστε για τις θεραπευτικές επιλογές που είναι κατάλληλες για εσάς!

Σίγουρα. Μπορείτε να κάνετε σχεδόν τα πάντα κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Κάποιες προσωρινές αλλαγές θα χρειαστεί να γίνουν, αλλά γενικά η προσαρμογή θα είναι γρήγορη!

Η Ορθοδοντικός χρειάζεται να επικοινωνήσει με τον οδοντίατρο ή/και τον περιοδοντολόγο σας σχετικά με την κατάσταση των ούλων σας. Αν είστε υποψήφιος για ορθοδοντική θεραπεία, θα συνεχίσετε τις τακτικές σας επισκέψεις στον οδοντίατρο και/η στον περιοδοντολόγο σας. Σε πολλούς ασθενείς, η ευθυγράμμιση των δοντιών μπορεί να συμβάλει, μέσω της καλύτερης στοματικής υγιεινής, σε υγιές περιοδόντιο.

Ανεξάρτητα από το αν σκοπεύετε να αποκαταστήσετε ελλείποντα δόντια ή όχι, είναι πιθανόν να επωφεληθείτε από μια επίσκεψη στον Ορθοδοντικό. Αν σκοπεύετε να αντικαταστήσετε προσθετικά τα δόντια που λείπουν, η Ορθοδοντικός μπορεί να σας διατηρήσει το χώρο που απαιτείται. Αν δεν έχετε σχεδιάσει προσθετική διευθέτηση των χώρων, η Ορθοδοντικός είναι σε θέση να ακινητοποιήσει τα δόντια ώστε να αποφευχθεί ή να ελαχιστοποιηθεί η μετακίνηση των γειτονικών δοντιών στα κενά. Η συνεργασία του ορθοδοντικού με τον οδοντίατρό σας θα εξασφαλίσει για σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο που σας προτείνει η Ορθοδοντικός προκειμένου να ευθυγραμμιστούν τα δόντια σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μπορείτε να χαρείτε πολλά από τα οφέλη που προκύπτουν από ένα ελκυστικό χαμόγελο με ίσια δόντια, ακόμη και αν έχετε γέφυρες ή στεφάνες! Ωστόσο, οι οδοντικές μετακινήσεις είναι κάπως περιορισμένες όταν υπάρχουν εμφυτεύματα ή γέφυρες/θήκες τις οποίες ο/η ασθενής δε χρειάζεται να αντικαταστήσει για οποιοδήποτε οδοντιατρικό λόγο.