FAQ

Λύνουμε τις απορίες σας

Το κόστος της ορθοδοντικής θεραπείας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η σοβαρότητα του προβλήματος, η πολυπλοκότητά του και η διάρκεια της θεραπείας. Η ορθοδοντικός σας θα συζητήσει το θέμα του κόστους μαζί σας πριν την έναρξη της θεραπείας. Πολλοί ασθενείς βρίσκουν ότι η ορθοδοντική θεραπεία σήμερα είναι πολύ πιο ανεκτή οικονομικά από ποτέ. Άλλωστε, προσφέρεται μια μεγάλη ποικιλία διευκολύνσεων πληρωμής.

Η διάρκεια μιας ορθοδοντικής θεραπείας εξαρτάται από την πολυπλοκότητα του προβλήματος. Κατά μέσο όρο η διάρκεια μιας πλήρους επανορθωτικής ορθοδοντικής θεραπείας είναι 2-3 χρόνια αλλά κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ρωτήστε την ορθοδοντικό σας!

Οι εξελίξεις στα ορθοδοντικά υλικά σήμερα μεταφράζονται σε ραντεβού με την Ορθοδοντικό με συχνότητα επισκέψεων κάθε 4 έως 6 εβδομάδες κατά τη διάρκεια της ενεργούς ορθοδοντικής θεραπείας.

Η Παγκόσμια Εταιρεία Ορθοδοντικών εισηγείται η πρώτη εκτίμηση από ορθοδοντικό να γίνεται στην ηλικία των 7 ετών ή και νωρίτερα σε περίπτωση που οι γονείς ή ο οδοντίατρος της οικογένειας ή ο προσωπικός ιατρός του παιδιού διαγνώσουν ορθοδοντικό πρόβλημα.

Αν δε χρειάζεται θεραπεία άμεσα προγραμματίζεται έλεγχος κάθε εξάμηνο ή χρόνο μέχρι το παιδί να φτάσει σε ιδανική ηλικία για το ξεκίνημα της θεραπείας του. Το ξεκίνημα της ορθοδοντικής θεραπείας του εξαρτάται από την οδοντική ηλικία του παιδιού, που δεν συμπίπτει συνήθως με την χρονολογική του ηλικία, και από την βαρύτητα του ορθοδοντικού προβλήματος, και κυμαίνεται από 2-3 μήνες μέχρι 18 μήνες, πριν την ανατολή των μονίμων δοντιών. Δεν υπάρχει χρέωση για τις περιοδικές αυτές επισκέψεις σας.

Σε γενικές γραμμές τις περισσότερες φορές η πλήρης ορθοδοντική θεραπεία ξεκινά γύρω στην ηλικία που αλλάζουν τα παιδικά δόντια, δηλαδή στην ηλικία των 10-12 ετών.

Στην πρώτη επίσκεψη θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στο ιατρείο μας και να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα σας δώσουμε το χαμόγελο που πάντα ονειρευόσασταν. Σκοπός μας είναι να κάνουμε την πρώτη σας επίσκεψη όσο το δυνατόν πιο άνετη και εποικοδομητική. Θα γίνει λήψη ιατρικού και οδοντιατρικού ιστορικού, η ιατρός θα κάνει μια πλήρη ορθοδοντική και οδοντιατρική εξέταση και θα κάνει διάγνωση των προβλημάτων. Αν έχετε κάποια πρόσφατη πανοραμική ακτινογραφία καλό θα ήταν να την φέρετε! Στην περίπτωση που κριθεί ότι η ορθοδοντική θεραπεία πρέπει να αρχίσει αμέσως θα προχωρήσουμε στη λήψη των διαγνωστικών αρχείων φωτογραφίες και αποτυπώματα και θα σας ζητηθούν περαιτέρω ακτινογραφίες!

Η ορθοδοντική θεραπεία και η ανάπτυξη ενός παιδιού μπορεί να βοηθούν η μία την άλλη. Προγραμματίζοντας την ορθοδοντική θεραπεία σε προβλεπόμενα στάδια, η ορθοδοντικός μπορεί να εκμεταλλευτεί την αύξηση και ανάπτυξη του παιδιού. Κάποια προβλήματα που μπορεί να θεραπευτούν αρκετά καλά σε ένα παιδί που αυξάνεται μπορεί να χρειαστούν ακόμη και χειρουργική αντιμετώπιση σε ένα άτομο του οποίου η αύξηση έχει ολοκληρωθεί.

Μια επίσκεψη θα απαντήσει στο ερώτημα αν θα επωφεληθείτε από τη θεραπεία! Κλείστε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού! Μετά από προσεκτική ανάλυση της φύσης του ορθοδοντικού προβλήματος, η ορθοδοντικός σας θα σας προτείνει πως μπορείτε να αποκτήσετε ένα υγιές και όμορφο χαμόγελο.

Υπάρχουν διάφορες λύσεις, ικανές να προσαρμοστούν στον τρόπο ζωής του κάθε ατόμου και στις κοινωνικές και αισθητικές του απαιτήσεις (Invisalign, γλωσσικά σιδεράκια, διαφανή σιδεράκια κά). Μπορείτε να κάνετε σχεδόν τα πάντα κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής σας θεραπείας! Κάποιες τροποποιήσεις στην καθημερινότητά σας θα χρειαστεί να γίνουν, αλλά γενικά η προσαρμογή θα είναι γρήγορη!

Νέες τεχνικές και υλικά σήμερα έχουν κάνει την ορθοδοντική θεραπεία πιο άνετη από ποτέ! Αν υπάρξει δυσανεξία αυτή θα είναι μικρής διάρκειας και μπορεί να τη διαχειριστεί ο ασθενής με τη χρήση ήπιων αναλγητικών.

Το προσωπικό του ιατρείου μας και η γιατρός είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή! Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε άμεσα με τη γιατρό σε περίπτωση ανάγκης ώστε να κανονίσετε άμεσα μια επίσκεψη στο ιατρείο. Καλό είναι να ρίξετε και μια ματιά στις συμβουλές της ιατρού σε περίπτωση ατυχήματος/απροόπτου!

Αν παρατηρήσετε μη επιθυμητές μετακινήσεις στο χαμόγελό σας ή στον τρόπο που δαγκώνετε, επικοινωνήστε με τον ορθοδοντικό σας για να τον ενημερώσετε. Ένας ορθοδοντικός «συγχρονισμός» μπορεί να είναι αναγκαίος για να επανακτηθεί ευθειασμός των δοντιών.

Η έρευνα προτείνει ότι οι φρονιμίτες δε στραβώνουν απαραίτητα τα δόντια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αφαίρεση των φρονιμιτών γίνεται για οδοντιατρικούς παρά για ορθοδοντικούς λόγους. Ο οδοντίατρός σας ή η Ορθοδοντικός μπορεί να σας καθοδηγήσει σχετικά με την αφαίρεση των φρονιμιτών.

Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Καλέστε μας στο (+30) 210 99 49 434 ή συμπληρώστε τη φόρμα